Ders#3 Bloğunuz İçin Tema Bulma ve Yükleme - Apsis Dersleri

Ders#3 Bloğunuz İçin Tema Bulma ve Yükleme




  Bu dersimizde ise basitçe sizlere tema yüklemeden bahsedeceğiz. Ayrıca istediğiniz zaman temanızı aynı yöntemle değiştirebilirsiniz.

Bloğunuz İçin Tema Bulma


 Öncelikle tüm bu işlemlere başlamadan tema yedeğinizi almanızı tavsiye ederim, nasıl yedekleme alacağınızı da aşağıda resimli bir şekilde belirttik. Her ihtimale karşın önleminizi almanız gerek arkadaşlar.

 İlk başta bloğumuz için SEO unsurlarına uygun, güzel tasarımlı ve mümkünse Türkçe bir tema bulmalıyız. Ayriyeten bu dersimizde ücretsiz bir tema seçeceğiz eğer dilerseniz satın alacağınız herhangi bir temayı da göstereceğimiz şekilde ekleyebilirsiniz.
 
 Öncelikle sizin için derlediğimiz temaları görmek için verdiğimiz linke tıklayın arkadaşlar. Bu yazımızda temaların resimlerine tıklayarak önizleyebilir beğendiyseniz indir butonu ile indirebilirsiniz. Eğer bu temaları beğenmediyseniz şu linkten google'da arama yaparak size uygun bir tema bulabilirisniz. 

Bloğunuza Tema Yükleme


 Aslında tema yükleme işlemi bulmaktan daha basit yukarıdaki resimde gördüğünüz bölüm için öncelikle tema sekmesine girin. Girdikten sonra üst üste 3 nokta olan bölüme tıklayarak aşağıdaki seçeneklere ulaşın. Bu seçeneklerden tema yüklemeden önce hali hazırdaki temanızı yedeklemenizi öneririz. Eğer bir sonraki temayı beğenmezseniz göstereceğimiz yöntemden tekrar eski temayı yükleyebilirsiniz.


Bu bölümden geri yükle seçeneğine bastığınızda sizden xml dosyası isteyecek. Aşağıdaki görselde sarı renkle gösterdiğimiz gibi indirdiğiniz rarın içindeki xml dosyasını seçeceksiniz. Bu işlemlerden sonra yeni temanız hayırlı olsun. Bu temayı özelleştirme tema düzenleme konularını da ayrıntılı ve uygulamalı bir şekilde diğer derslerimizde göstereceğiz. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar