Ders#4 Logo Tasarımı ve Tema Renk Düzenleme - Apsis Dersleri

Ders#4 Logo Tasarımı ve Tema Renk Düzenleme


 

Logo Tasarımı

 İlk olarak bloğunuz için bir logo tasarımı için konuşalım. Genelde bloğumuz için tasarımlarda kullanacağımız ücretisz bir site olan Canva platformuna giriniz. Sağ üst kısmından veya sol alt tarafta yeni proje oluştu diyerek proje boyutunu manuel giriniz.

 
  Bizim temamız için en uygun piksel oranı ise 500x70 Pixsel. Sizin temanız farklı ise bu pixseli deniyerek bloğunuzu kontrol edebilir, eğer çok küçük veya büyük olursa manul bir şekilde yeni pixeller deneyebilirsiniz.

 Logonuzu tasarladıktan sonra ise blogger admin panelinizden düzen kısmından verdiğimiz görseldeki işaretli gadget (araç) tıklayarak gelen pencerede mavi oklu kısımdan logonuzu resim olarak seçin. Diğer hususları ise kendi bloğunuza göre doldurun.

Bloğunuzun Tema Renklerini Düzenleme

 İlk önce blooger admin panelinizden düzen kısmının en üstündeki tema tasarımcısına girin yada tema kısmına gelip özelleştir butonuna gelin. Tema tasarımcısına girdiğinizde aşağıda verdiğimiz görseldeki sekmeden ilgili panele ulaşacaksınız. 


 Bu panelde bizim renk ayarlarımıza göre bloğu inceleyerek kendiniz içinde uygun bir renk tasarımı oluşturabilirsizin. En son tema tasarımcısının en üstündeki uygula kısmına basarakta bloğunuzu kaydedin.  Bu adımları aşağıdaki videodan izleyebilir bloğunuz için yararlı içerikleri bloğumuzdan takip edebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar