Ders#2 Seo uyumlu makale nasıl yazılır? Blogger Dersleri - Apsis Dersleri

Ders#2 Seo uyumlu makale nasıl yazılır? Blogger Dersleri


 Bu dersimizde ayrıntılı bir şekilde bloğumuzda nasıl içerik yayınlarız, yazı ayarları, araçlar gibi konuları işledik. Ayrıca blogger arayüzü basit ve wordpress gibi seo konusunda yardımcı olmadığı için blogger için nasıl seo uyumlu makale yazılır bu konu hakkında önemli noktaları gösterdik.


İçerik yayınlama araçları ve ayarları


 İçerik yayınlama panelini açınca üst tarafta araçlar yan tarafta ayarlar bizi karşılıyor. Kısaca araçlardan bahsedelim. Soldan başladığımızda ilk üç araç yazımı kalın olarak, italik olarak (eğik) ve altı çizili olarak yazmamıza imkan sağlıyor. Diğer çizgiyle ayrılış 5 aracımız ise genellikle font ayarları olmak üzere; başlık şeklinde yazma, yazı tipi boyutu ayarlama, yazı tipi ayarlama, renk ve arka plan rengi ayarlama aracıdır. Diğer kısımlarda girintiyi arttır seçeneği ile bir alıntı eklediğinizde belirgin hale getirmek için kullanabilirsiniz. Bir yanda listeleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.


 Linkleme yapmak için önce link eklemek istediğimiz yazıyı seçip yukarıdaki zincir şeklindeki araca tıklayıp istediğimiz linki oraya yapıştırıyoruz. Ayrıca bu aracın yanındaki resim ve video seçenekleriyle de yazınıza ister urlden ister bilgisayardan medya ekleyebilirsiniz. Video olarak bilgisayardan ekleme yapmanızı önermeyiz çünkü blogger'ın size tanıdığı boyu cinsinden bir sınır bulunmakta.

 Yazı ayarlarında ise etiket ekleyebilirsiniz. Etiket eklerken fazla eklememeye dikkat edin çünkü ileri ki derslerimizde etiketleri kategori eklemek için kullanacağız. Ayrıca etiketler kısmının altında yorumları kapatabilir veya yazınızı taslak olarak kaydedip otomatik şekilde belli bir tarihte yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yazıya seo unsurları eklemek


 Videoda ayrıntılı anlattığımız seo unsurlarından kısaca bahsedelim. Başlıklara dikkat etmelisiniz, yazı içindeki en büyük başlığınız h2 olmalı ve genelde ilk başlığınızda anahtar kelimeniz geçmelidir. Anahtar kelimeye de gelirsek, belirlediğiniz anahtar kelimeyi yazınızda vurgulayın ve ana başlıkta, ilk başlıkta, ilk paragrafta olmak üzere kullanmaya çalışın.

 Onun haricinde ince bir nokta olan resim eklerken resimin adını türkçe karekter kullanmadan anahtar kelime yapmalısınız ( işçöü gibi harfler kullanmayın)





Yorum Gönder

1 Yorumlar