Ders#7 Blog Menü Ayarları ve Açılır Menü Ekleme - Apsis Dersleri

Ders#7 Blog Menü Ayarları ve Açılır Menü Ekleme


Menü Ayarları ve Açılır Menü Ekleme

 Aslında ayrıntılı bir konu, özellikle açılır menü kısmı için video anlatımlı dersimizi izlemenizi tavsiye ediyoruz. Onun haricinde kısaca blog menü ayarları ve açılır menü ekleme hususlarını anlatalım.

 Menü de aslında bir gadget yani araçtır. Eğer temanızda menü yoksa bağlantı listesi olarak gadget eklemesiyle ekleme imkanına sahipsiniz. Detaylı gadget dersimiz için de bu yazımızı okuyabilirsiniz. Öncelikle Blogger admin paneline girerek düzen sekmesinde menü aracınıza ulaşın.


 Verdiğimiz görselden düzen sekmesinden menü aracınıza girdiğiniz yandaki panel açılacaktır. Burda üst kısımda menü bölümleri ve kategorileri ekleyebilirsiniz. Mavi okla gösterdiğimiz kısımda yazıların sol tarafında 2 seçeneğiniz olur edit ve delete. 

 Edit seçeneğinden gösterilen sekmeye basan kişinin gideceği url'yi düzenleyebilirsiniz. Delete kısmından ise o sekmeyi direk menüden çıkartabilirsiniz.

 Ayrıca önemli bir kısım ise açılır menü kısmı. Eğer temanız da açılır menü kod yığını varsa yapmanız gereken sadece " _ " işaretini kullanmak. Bir adet bu işaretten kullandığınızda o sekme bir üst menünün altı kısmına açılacak hale gelir. Dediğimiz gibi biraz karışık bir durum olduğu için alttaki yaklaşık 17 dakikalık videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar